1. Blog/
  2. Nachrichten und Updates/
  3. De EU-Raad zal een hackerkamp openen

De EU-Raad zal een hackerkamp openen

De tweedaagse „Certified Ethical Hacker“ cursus zal studenten leren om online beveiligingssystemen te controleren op zwakke punten die door aanvallers kunnen worden uitgebuit.

Het doel is ervoor te zorgen dat docenten op scholen, hogescholen en universiteiten in het Verenigd Koninkrijk over de nieuwste vaardigheden op het gebied van cybersecurity beschikken en deze aan hun studenten kunnen doorgeven.

De cursus wordt georganiseerd door de EU-Raad en CISSE UK, een publieke organisatie van cybersecurityopleidingen, in samenwerking met de Universiteit van Northumbria. Het vindt plaats in het bekroonde computer- en informatiewetenschapsgebouw van de Universiteit van Northumbria dit weekend. Northumbria heeft een sterke reputatie op het gebied van cybersecurity en is een academische partner van de EC-Council, evenals een geaccrediteerd examencentrum voor het Certified Ethical Hacker examen, een internationaal erkende kwalificatie. Alle studenten in het laatste jaar van hun studie in de Computernetwerken van Northumbria en Cyber Security B.Sc. hebben de mogelijkheid om het Certified Ethical Hacker Examen af te leggen en, indien succesvol, een aparte kwalificatie van de EC-Council en een diploma te behalen.

Dr. Neil Eliot is een hooggeplaatst docent bij de afdeling Computer- en Informatiewetenschappen in Northumbria en coördineert het samenwerkingsverband van de universiteit met CISSE en de EU-Raad dat tot dit weekend-evenement in het kamp heeft geleid. Als gecertificeerd ethisch hacker sinds 2014 is Elliot van mening dat het leveren van de nieuwste vaardigheden op het gebied van cybersecurity aan docenten essentieel is om ervoor te zorgen dat studenten de vaardigheden hebben die ze nodig hebben om een steeds digitalere wereld veilig te stellen. Hij zei: „Het grootste deel van ons leven is tegenwoordig online, en hoewel dit vaak handiger is, betekent het ook dat onze persoonlijke informatie wordt bedreigd door hackers.

Het is van vitaal belang dat we jongeren voorlichten over de risico’s van het online delen van informatie,hoe ze potentiële bedreigingen kunnen identificeren en wat ze moeten doen als ze vermoeden dat ze het doelwit zijn.

Het is het beste om dit te doen terwijl ze op school, hogeschool of universiteit zijn voordat ze de wereld van het werk betreden, maar dat betekent dat hun docenten op de hoogte moeten blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity,“ voegde Eliot er verder aan toe.

Philip Blake, Regionaal Directeur, EG-Raad (Europa), zei: „EC-Council Academic Division gelooft sterk in het ondersteunen van faculteiten, studenten en ecosystemen van cybersecurity over de hele wereld. Groepen als CISSE hebben, in samenwerking met het hoger onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid, ook een belangrijke rol gespeeld bij de uitbreiding en ontwikkeling van de cybersecurityagenda. Naast de steun van de CISSE (VS) is de EC-Council Academia nu verheugd de CISSE UK te kunnen ondersteunen bij de samenwerking met de Universiteit van Northumbria op de tactische gebieden van het Cyber Security Programma van de EC-Council.

Dr Charles Clarke van CISSE UK zei: „We zijn blij dat we samen met de Universiteit van Northumbria en de EU-Raad werken aan een unieke en waardevolle kans voor academici. De cybersecuritysector ontwikkelt zich zowel snel als continu en beïnvloedt de onderwijscultuur van het vak en de ervaring van studenten aan de universiteiten. Dit weekendkamp aan de Universiteit van Northumbria is de eerste van een verwachte reeks van dergelijke evenementen en vertegenwoordigt de bredere strategie van CISSE in het Verenigd Koninkrijk om een cultuur van uitstekend, innovatief en actueel onderwijs over cybersecurity te creëren.

Eliot heeft nu subsidie aangevraagd om een onderzoek uit te voeren onder school-, hogeschool- en universiteitsdocenten om het niveau van het onderwijs op het gebied van cybersecurity te bepalen dat momenteel in het noorden van Engeland wordt gegeven. Hierdoor zullen lacunes in het aanbod worden geïdentificeerd, zal het bewustzijn van het belang van opleiding in deze vaardigheden worden vergroot en zal de planning van toekomstige opleidingsactiviteiten worden vormgegeven.

Elliot zei: „De jongeren van vandaag zijn de eigenaars van het bedrijf van morgen en het is belangrijk dat ze begrijpen hoe ze hun eigen informatie en die van hun toekomstige klanten en werknemers kunnen beschermen tegen kwaadwillige hackers. „Door inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken op het gebied van cybersecurityonderwijs op scholen en hogescholen kunnen we verbeteringen en leerplanontwikkeling bieden die leraren en opvoeders de vaardigheden geven die ze nodig hebben.